Vandaag zijn we er in geslaagd om 2 zeer special sansai aan te kopen. Ik had deze vissen enkele weken geleden al gezien toen ze nog in de mudpond zwommen en heb er toen direct een optie op gezet. Over de naam van de kweker kan ik niets vertellen, dit houden we geheim omdat we nu de enige Europese dealer zijn die daar koopt en dat willen we voorlopig graag zo houden. Om je toch een klein beetje achtergrondinformatie te geven kunnen we je vertellen dat deze kweker al lange tijd bezig is en dat veel andere kwekers zijn vissen als ouderdieren gebruiken, we zijn er dus ook trots op dat we nu eindelijk vissen van deze kweker naar Europa kunnen halen. 

De goshiki is een sansai van ongeveer 50 cm, haar huidkwaliteit is extreem goed. In de mudpond was ze degene die je constant zag zwemmen of het nu op een meter of 20 meter afstand was. Ik was een beetje huiverig voor de prijs omdat de kweker mij tijdens mijn bezoek geen enkele indicatie wilde geven, maar toen ik de foto en de prijs vandaag door kreeg was ik blij verrast! Bij menig ander kweker zou deze goshiki minimaal het 5 voudige hebben gekost, dus dit is echt een buitenkansje voor iemand die een kwaliteits goshiki zoekt voor een redelijke prijs!

De andere is een uiterst zeldzame verschijning die je maar zelden tegenkomt, en om er een in deze kwaliteit te vinden is echt een uitzondering. Het is een ginrin hariwake ginga van 57 cm. Ginga of te wel metallic hajiro of soms zelfs wagoi kikokuryu genaamd zien we de laatste tijd vaker, soms komen we ze ook tegen met een rood patroon (beni ginga) maar met een geel hariwake patroon ben ik ze nog maar een paar keer tegen gekomen in de 17 jaar dat ik nu in Japan kom. De bouw en huidkwaliteit van deze Hariwake ginga is zeer goed, het sumi zal zich in ons Europese water wel verder ontwikkelen. Deze vis zou best wel eens een kanshebber kunnen zijn op een most unique koi titel op een van de koishows.

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen