Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine!

Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine!

Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine!
Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine! Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine!

Eerste nieuwe aankopen in Quarantaine!

Geplaatst op 12-11-2021 door Jeroen van Keulen
De afgelopen weken zijn uitputtend geweest. Niet naar Japan kunnen betekent niet dat we niet ons best doen om aan goede nieuwe vissen te komen. Aangezien de exporteurs iedereen moeten voorzien van vissen had ik er niet heel veel vertrouwen in om m’n bestellingen bij een van de exporteurs te doen. Aangezien we zo wie zo al rechtstreeks contact hebben met veel kwekers hebben we besloten om het grootste deel van onze bestellingen direct bij de kwekers te doen. Maar dit heeft me wel de nodige slapeloze nachten bezorgt. Ik voel me dan ook helemaal uitgeput op dit moment, maar het einde komt in zicht. Het grootste deel van de aankopen is gedaan en de meeste van onze Azukari zijn uit de mudponds. De eerste zending nieuwe koi is nu ruim een week geleden binnengekomen.

80 nisai van Marusei koifarm, deze gaan we vanaf volgende week op foto en video zetten en zullen daarna op de website komen.
15 nisai goshiki en ginrin goshiki van de specialist Kanno koifarm. Deze zullen met een week of 3 gefotografeerd en gefilmd worden en daarna komen ze op de website
200 tosai golden corn van Taniguchi koifarm. Deze voeren we op dit moment op maximale groei. De golden corn tosai zullen in fases in de verkoop komen. De eerste selectie maak ik over een week of 3. Wat er dan in de verkoop komt zal op dat moment waarschijnlijk 12-14 cm zijn, de eerste selectie gaat voor onder de €30,00 per stuk in de verkoop komen. De overige vissen zullen tot eind Januari verwant doorgroeien, we hopen dat ze op dat moment 18-22 cm zullen zijn. Daarna zullen we rond eind maart weer een selectie doen, maat op dat moment is hopelijk 24-28 cm. De laatste selectie zal eind april gedaan worden, maat op dat moment hopelijk 30-35 cm. De 2de, 3de en 4de selectie zullen ook allemaal een vaste prijs hebben afhankelijk van maat en kwaliteit. De overige koi zullen per stuk geprijsd worden.

Afgelopen dinsdag hebben we ook meegeboden op de Niigata breeder auction, bijna 4 uur lang achter de computer en geconcentreerd alle interessante vissen in de gaten houden. Vaak veel frustratie want de prijzen waren her en der echt waanzinnig hoog. Maar we zijn er toch in geslaagd 3 hele mooie vissen aan te kopen. Een 58 cm sansai shusui van de Miyatora koifarm, of deze in de verkoop komt of dat we deze gaan houden als ouderdier voor de kweek beslis ik op het moment dat ze binnenkomt uit Japan. Een 55 cm sansai maruten shusui van Hosokai koifarm, deze zal tot het voorjaar in Japan blijven om in december deel te nemen aan de All Japan Koi Show. En als laatste hebben we een kindai showa van Marudo koifarm voor een klant aangekocht, zeer mooi body voor toekomstige groei, waanzinnig goede huidkwaliteit en een uniek patroon. Een showa die in de komende jaren nog de nodige ontwikkeling zal gaan maken.

De afgelopen 2 weken hebben een aantal van onze azukari ook deelgenomen aan de koishows in Japan. Op de Nagaoka koi show hebben we best in size tot 75 cm behaald met een sublieme Yagenji kohaku. En op de Niigata nogyosai heeft een cha utsuri van Satoshi Tanaka een tweede prijs behaald, deze is nu verkocht aan een klant. Wil je ook eens meedoen op een koishow in Japan neem dan eens contact met ons op, we krijgen volgende week een speciale selectie tosai aangeboden voor de All Japan koi show die dit jaar in december gehouden gaat worden.

Het volgende shipment komt pas 2 december binnen en zal dan eind december of begin januari uit quarantaine komen. Op deze zending hebben we onder andere:
17 nisai en 1 sansai van yagenji koifarm
16 nisai hi utusuri, een aantal sansai en yonsai azukari en waarschijnlijk 40 hoge kwaliteit tosai kin showa van Satoshi Tanaka.
20 nisai van Maruhiro koifarm, ki utsuri, hi utsuri, showa en ayawakaba. Zeer mooie selectie voor een zeer goede prijs.
En nog de nodige grotere en duurdere vissen.
Het zal zeker de moeite lonen om de komende weken/maanden regelmatig op de website te kijken want er komen meer dan genoeg nieuwe koi online en stuk voor stuk zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
 

Reacties