Afgelopen donderdag (13 november) zijn onze nieuwe vissen binnen gekomen, het is ze nog goed aan te zien dat ze een lange en vermoeiende reis achter de rug hebben.

Het is ook niet niks! Je wordt gedurende maand oktober uit je heerlijke buitenverblijf gehaald en in een bassin geplaatst waar je niets te eten meer krijgt. Er komen honderden mensen langs om jou en je soortgenoten te bekijken, en als je geluk hebt wordt je snel verkocht en verplaatst naar een bassin voor verkochte vissen. Maar de minder gelukkigen worden meerdere keren gevangen in een ronde bak geplaatst en afgekeurd en terug gezet. Nadat je in het bassin met verkochte vissen een aantal dagen tot weken hebt rondgezwommen wordt je weer gevangen en wordt je in een plastic zak met een paar liter water geplaatst en afhankelijk van je grote worden er nog meer soortgenoten in dezelfde plastic zak geplaatst. De plastic zak gaat in een doos die wordt dicht geplakt, je gaat op reis! Na een reis met ups en downs wordt na plus minus 40 uur de doos geopend, je wordt overgezet naar een nieuw bassin. In dit bassin verschillen de waterwaardes, de druk en soms de temperatuur behoorlijk van het geen dat je gewend bent! 

Zoals je in het voorgaande stukje kunt lezen is het niet niks wat onze gevinde vrienden hebben meegemaakt in de afgelopen weken! Daarom gaan wij ook niet met de stroom mee en hebben wij onze opendagen nog niet gepland. Wij gaan er eerst alles aan doen om onze nieuwe vissen terug te brengen in de conditie waarin wij ze gekocht hebben, en als wij tevreden zijn over hoe hun herstel verloopt dan zullen wij onze opendagen gaan plannen en zullen wij dit hier meedelen. Wij hopen dat u het geduld kunt opbrengen opbrengen om te wachten, onze nieuwe vissen zijn ons dierbaarder als snelle verkopen.

Het wachten zal zeker beloond worden, hier een aantal van de vissen die wij binnen hebben gekregen.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen