Aanstaande donderdag 14-02-2019 komt onze zending nieuwe Japan koi binnen. Gezien de ontwikkelingen omtrent het KHV virus in Japan willen wij nogmaals onze werkwijze omtrent onze quarantaine toelichten.

Virussen en resistente bacteriën kunnen grote verliezen te weeg brengen en daarom is een juiste quarantaine van het allergrootste belang. Daarom hebben wij ruim 15 jaar geleden onze quarantaine faciliteit opgezet. Deze quarantaine faciliteit hebben we op een locatie enkele kilometers verwijderd van onze winkel. Bij binnenkomst hebben we alle bakken op een temperatuur van ongeveer 15 graden en hebben we 5 gram zout per liter water toegevoegd. We hebben bij 5 kwekers vissen gekocht waardoor we de vissen per kweker in een separaat systeem kunnen opvangen. De zakken met vissen worden op de bakken gelegd om de temperatuur gelijk te laten worden. Na het openen van de zakken worden de vissen zo snel mogelijk in de quarantaine bak geplaatst zonder transport water en water uit de bak te mengen. Nadat de vissen van een kweker zijn los gelaten worden handen en armen zorgvuldig ontsmet om kruisbesmetting te voorkomen. In de dagen na aankomst wordt de temperatuur snel omhoog gebracht naar 24 graden en houden we deze temperatuur gedurende een dag of 4 a 5 vast. Daarna brengen we de temperatuur in 3 a 4 dagen weer terug naar 15 graden. Deze cyclus herhalen we meerdere malen. Dit zorgt voor behoorlijke stress bij de vissen, de stress zorgt er voor dat het immuunsysteem van de vissen verlaagd wordt waardoor virussen mits aanwezig aan het licht kunnen komen. Het is tijdens deze temperatuurbehandeling wel van groot belang om regelmatig op parasieten te controleren want costia en witte stip liggen op de loer en kunnen grote problemen veroorzaken als ze niet op tijd worden vastgesteld. Nadat de vissen 3 keer snel in temperatuur omhoog zijn gebracht zijn we bijna 4 weken verder en is het tijd om de vissen op de aanwezigheid van KHV te laten testen. Uit elk quarantainesysteem worden meerdere vissen willekeurig gekozen en wordt er een kieuwstaal genomen voor een PCR test. Vanaf dit moment houden we de vissen op een stabiele temperatuur om ze aan te laten sterken, dit is ook pas het moment dat eventueel wat extra’s doen om het immuunsysteem te helpen. Na 6 weken en nadat alle testresultaten geen KHV hebben aangetoond worden de vissen naar de winkel verplaatst en zijn ze voor het publiek te zien. In het geval dat er een bak positief test voor KHV dan worden de betreffende vissen geruimd en blijven de overige vissen langer in quarantaine en zullen ze opnieuw de temperatuurbehandeling krijgen en opnieuw getest worden.

Deze manier van werken kost extra tijd en geld maar het geeft wel een stuk minder risico voor onze klanten. Dus om de nieuwe aankopen van onze januari trip in het echt te komen bekijken vragen we nog minimaal 7 weken geduld te hebben.

Voor informatie omtrent de KHV uitbraken in Japan en de stappen die genomen zijn verwijzen we je naar de site van de shinkokai Niigata https://jnpa-niigata.com/khv/2018-khv-report-en.html

Reacties  

#8 brierworp 17-04-2021 00:47
http://vsviagrav.com/ - viagra prescription
#7 Tadalafil 02-03-2021 16:53
tadalafil megalis generic tadalafil
#6 combigan 25-02-2021 22:23
combigan buy combigan online
#5 generic cialis 19-02-2021 16:31
generic cialis online
#4 Tartinactib 11-02-2021 00:46
cialis canada
#3 Tartinactib 10-02-2021 03:42
cialis 5 mg
#2 RipeagedsspoidE 31-01-2021 20:18
cbd gummies walmart cbdmd cannabis oil store cbd american shaman https://cbdcreamshs.com/ - cbd gummies for sale walmart
#1 whergeMet 15-12-2020 14:03
Cialis Generique Danger Dexbeics non prescription cialis online pharmacy hielahix Cialis Comprar Foro

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen