Japan is voor de meeste mensen een land waar ze alleen zo nu en dan iets over horen of lezen. Japan heeft zoveel te bieden waar wij ons als Nederlanders geen voorstelling van kunnen maken, een geweldige natuur, en cultuur die voor ons totaal onbekend is en natuurlijk het grootste aantal kwekers ter wereld die onze geliefde nishikigoi produceren.

Het najaar
Gedurende oktober en november worden de mudponds leeggehaald en worden de vissen binnengehaald om te overwinteren. De natuur laat reeds zijn herfstkleuren zien en de temperaturen dalen langzaam. Het is een prachtige tijd om in de bergen door te brengen, overal barst het van de activiteit. Kwekers die mudponds aan het legen zijn, dealers en hobbyisten die op zoek zijn naar speciale vissen. Het is overal gezellig druk, klein nadeel is dat de kwekers niet veel tijd hebben om gezellig te kletsen over vissen, het is een van de meest drukke tijden van het jaar. Ons verslag voor dit jaar : Japanreis oktober 2014

De winter
Nadat de kwekers in december en januari hun winterrust hebben gehad komt begin februari het koiseizoen weer langzaam op gang. Winterrust? Sneeuwruimen en tosai selecties! Overal in de bergen ligt nog meters sneeuw en het kan ook nog regelmatig sneeuwen. In dit winterse weer kan het zo nu en dan moeilijk zijn om kwekers te bereiken, maar over het algemeen worden de wegen zeer goed sneeuwvrij gehouden. Dit is de tijd dat de kwekers grote hoeveelheden tosti aanbieden, ook zijn er nog genoeg vissen van twee jaar en ouder te vinden.

Het vroege voorjaar
Langzaam begint de sneeuw te smelten en worden de mudponds weer zichtbaar, de kwekers beginnen langzaam hun plannen te smeden voor de kweekcombinaties voor het komende seizoen. De laatste selecties van de tosai van het afgelopen jaar vinden plaats en de vissen, die niet goed genoeg worden bevonden om als tategoi de mudpond in te gaan, worden in deze tijd aangeboden. De keuze om een bepaalde vis te verkopen hangt niet alleen af van de kwaliteit van de vis, maar hangt ook af van het geslacht van de vis. Er worden in deze tijd van het jaar zeer goede mannelijke tosai aangeboden.

Wij bieden een geheel verzorgde reis, inbegrepen zijn :
- vliegticket
- treinkaartjes
- hotelovernachtingen
- ontbijt, lunch en diner

In principe zal de reis naar het Niigata gebergte zijn, dit is eventueel uit te breiden met een bezoek aan de zuidelijke kwekers. In overleg is de reis ook uit te breiden met enkele dagen om eventueel een koishow te bezoeken of om bijvoorbeeld een dag in Tokyo door te brengen.

Voor meer informatie stuurt dan even een email.

Aanvullende gegevens